Steun de strijd tegen vermijdbare blindheid

Ja, ik doe mee!

Wij schenken zicht op de toekomst


Meer dan 4,5 miljoen mensen in sub-Sahara-Afrika hebben een vorm van vermijdbare blindheid. Meer dan 1,2 miljoen kinderen zijn blind in de wereld. Dit enkel en alleen omdat ze geen toegang hebben tot kwaliteitsvolle oogzorg. Oneerlijk en onaanvaardbaar, vind je niet?


Al meer dan 25 jaar strijdt Light for the World tegen vermijdbare blindheid in Congo, Rwanda en Tanzania. In samenwerking met de partnerorganisaties bieden we kwaliteitsvolle oogzorg aan en zorgen we ervoor dat slechtziende en blinde kinderen naar school kunnen.

We maken oogzorg ter plaatse toegankelijk voor iedereen. Met onze experts en lokale partners ondersteunen we oogziekenhuizen, zorgen we voor kwaliteitsvolle infrastructuur en leiden we personeel op.


De focus van onze educatieprogramma’s ligt op inclusief onderwijs: kinderen met een visuele beperking volgen samen les met ziende leeftijdsgenoten. Dat bevordert hun integratie en doorbreekt het stigma.


Met jouw gift maak je een zichtbaar verschil in het leven van veel mensen met oogproblemen. Elke bijdrage, groot of klein, telt. Doe vandaag een gift.